FOTOREPORTAGE | Krokuswandeling IVN-KNNV

Assen

De eerste tekenen van een nieuw voorjaar dienen zich aan. En hoe! IVN-KNNV had zaterdag 27 februari de eerste krokuswandeling op landgoed Overcingel.

De duizenden krokussen staan weer in bloei op het landgoed in het centrum van Assen. Ook sneeuwklokjes en andere stinsenplanten bloeien volop. Het park en de tuin zijn bedekt met een bloementapijt in fraaie voorjaarstinten. IVN-KNNV Assen opent het excursieseizoen traditioneel met krokuswandelingen op landgoed Overcingel. Natuurgidsen geven rondleidingen op het landgoed op drie zaterdagen in februari en maart. Zij vertellen over de geschiedenis van Overcingel en over de flora en fauna van dit unieke stukje Assen. De rondleidingen zijn verder nog op 5 en 12 maart. Het startpunt van de wandeling is bij het hek van landgoed Overcingel aan de Oostersingel 27, aanvang 14.00 uur. Duur van de wandeling is ca. 1,5 uur. Deelname is gratis, opgave is niet nodig. Fotograaf Bert Vennik wandelde mee en maakte bijgaande fotoreportage.

Auteur

Albert-Jan Garama