Jonge filmmakers uit Assen met 'Skinny Love'

ASSEM

Als 16-jarigen debuteerden ze met hun eerste speelfilm. Nu, twee jaar later, gaat film nummer twee in première. Opnieuw in De Nieuwe Kolk in Assen. Op donderdag 10 maart ziet Skinny Love van filmmakers Tom Dik, Rick de Groot en Willem Wollinga officieel het levenslicht.

Twee films in twee jaar tijd. De 69-jarige Hollywoodregisseur Steven Spielberg draait er zijn hand niet voor om. De 18-jarige Tom Dik, Rick de Groot en Willem Wollinga uit Assen ook niet. Maar in tegenstelling tot de miljoenen die Spielberg beschikbaar heeft, maakten de Assenaren hun eerste film met nauwelijks een cent in kas. Voor het maken van Skinny Love kon de broekriem een gaatje losser, met dank aan een subsidie van de provincie Drenthe. Gedeputeerde Rein Munniksma zei hierover: “Wij juichen samenwerking toe tussen professionals en amateurs. Neem het filmproject Skinny Love over pesten, een idee van drie jonge filmmakers uit Assen. Zij krijgen van ons een subsidie van 5.000 euro en een mentor toegekend, die hen de fijne kneepjes van het filmvak kan bijbrengen.” 26 draaidagen, 116 scènes en 800 uren montage Het geld werd gebruikt voor nieuwe apparatuur, productiekosten en andere puntjes op de i. Na 26 draaidagen onder andere in Assen en op Ameland, 116 scènes en zo’n 800 uren in de montageset, is Skinny Love nu klaar voor het grote publiek. En dat grote publiek heeft al op voorhand laten weten geïnteresseerd te zijn. Zo was de premièreavond binnen de kortste keren uitverkocht en met nog maar een paar kaarten beschikbaar, lijkt ook de voorstelling van vrijdag 11 maart een volle zaal te gaan trekken. Net als in hun eerste film, zijn Tom, Rick en Willem niet bang om maatschappelijke thema’s aan te snijden. Zo vertelt Skinny Love het verhaal van Kim en Anouk. Kim wordt gepest vanwege haar geaardheid. Als ze, tot grote woede van klasgenoot Anouk, de hoofdrol krijgt in een grote dansvoorstelling, wordt het pesten alleen maar erger. Kim lijkt alles kwijt te raken, maar dan gebeurt er iets met Anouk waardoor alles verandert. Kijk voor meer informatie op: www.fenixfilmsassen.com

Auteur

Albert-Jan Garama