ACV wil goede serie tegen SVZW graag voortzetten

Assen

Vier wedstrijden speelde ACV na de winterstop en die leverden drie overwinningen en één gelijkspel op. Inclusief de remise in het laatste duel voor de verplichte pauze is de ploeg van trainer Hans de Jong al vijf wedstrijden ongeslagen. Natuurlijk wil ACV die mooie serie zaterdag in de thuiswedstrijd tegen SVZW graag continueren.

Op papier moet dat mogelijk zijn want de formatie uit Wierden bevindt zich op de twaalfde plaats vlak boven de twee ploegen die in direct degradatiegevaar verkeren. Toch heeft SVZW een team dat het elke tegenstander lastig kan maken. Dat merkte ACV eerder dit seizoen in de uitwedstrijd waar een 2-0 achterstand pas in blessuretijd kon worden rechtgetrokken (2-2). Imre de Jonge tekende destijds voor de beide Asser treffers. De kern van SVZW telt al enkele jaren een aantal vaste namen, maar in de winterstop kon het nog een nieuweling begroeten. Dat is Hielke Penterman, die eerder bij topklasser HHC flink aan de weg timmerde en daarna zijn geluk beproefde bij Achilles ’29 in de Jupilerleague. Het reizen en vele trainen viel Penterman toch te zwaar en hij liet zijn contract in december ontbinden. Vervolgens sloot hij aan bij SVZW, dat in Ruud ter Heide (ex-FC Emmen) een andere bekende kracht in huis heeft. ACV-SVZW begint zaterdag om 14.30 uur.

Auteur

Albert-Jan Garama