Leerlingen Lariks Assen in finale Deutscholympiade

ASSEN

Voor de leerlingen Bente Oost (vwo 3) en Jeska de Jong (tweetalig gymnasium 4) van Lariks wordt vrijdag 11 maart een spannende dag: ze staan dan in de finale van de Deutscholympiade.

De Deutscholympiade vindt plaats in het Goethe Instituut in Amsterdam en tijdens de finale worden de leerlingen getoetst op het gebied van spreekvaardigheid, schrijfvaardigheid, leesvaardigheid en luistervaardigheid. Bente en Jeska streden in december tijdens de voorronde op de Universiteit in Groningen tegen 20 andere leerlingen uit Noord Nederland. Het niveau tijdens de Deutscholympiade ligt hoger dan het niveau van de lesstof in de reguliere klassen. De leerlingen van Lariks scoorden daar hoog en kregen complimenten van de jury over de presentatie die ze in het Duits gaven. Docenten Hannah Huizing en Anette Rutgers zijn bijzonder trots op de leerlingen. Anette:‘Het is mooi om te zien dat er zoveel talent is onder onze leerlingen op het gebied van de Duitse taal.’Beide docenten begeleiden de leerlingen op weg naar de finale en hopen natuurlijk dat Bente of Jeska wint: Anette Rutgers: ‘De winnaar van de Olympiade in Amsterdam mag naar de Internationale Deutscholympiade in Berlijn deze zomer. Dat zou toch een geweldige ervaring zijn!’

Auteur

Albert-Jan Garama