PressReader van de Bibliotheek is gewild

ASSEN

De app PressReader wordt inmiddels volop gebruikt door de bezoekers van de Drentse Bibliotheken. Het product, dat sinds december wordt aangeboden aan zowel leden als niet-leden, biedt gratis en onbeperkt toegang tot ruim 4.700 kranten en tijdschriften uit meer dan 100 landen en in meer dan 60 talen.

Onder de bezoekers van de Drentse Bibliotheken is de PressReader-app enthousiast ontvangen. Vooral de diversiteit in aanbod wordt gewaardeerd. Alle ins en outs over gitaren en muziek of een krant of tijdschrift uit een ander land en in een andere taal; met Pressreader is het voor de bezoekers van de Bibliotheek allemaal binnen handbereik. Ook bij de installatie van de app wordt ondersteuning geboden. Medewerker Gonny Otten, uit de Bibliotheek in Zuidlaren, hielp een vrouw op leeftijd met de installatie: “Een collega had deze mevrouw eerder geholpen, maar het lukte haar niet om opnieuw in te loggen. Ik heb haar met een paar kleine aanwijzingen op weg geholpen en ze liet weten erg blij te zijn met de app.” Hoe werkt PressReader? PressReader staat op vrijwel alle publieks-pc’s in de Drentse bibliotheekvestigingen. Daarnaast kan de app gedownload worden op smartphone, tablet of laptop, wat de mogelijkheid biedt kranten en tijdschriften naar keuze te downloaden en later thuis en onderweg te lezen. In de Bibliotheek maakt men verbinding met de app, waarna er 7 dagen toegang is tot alle bladen die PressReader aanbiedt. Daarna moet opnieuw in de Bibliotheek verbinding gemaakt worden met het WiFi-netwerk om weer voor 7 dagen toegang te verkrijgen. Het is mogelijk om het leesvoer zowel op land als op onderwerp te selecteren. Op deze manier kan er specifiek gezocht worden. Zo zijn er bijvoorbeeld 141 soorten kooktijdschriften te vinden en 185 bladen over Business en Finance. Voor bijna elke hobby en elk beroep is er wat interessants te lezen op PressReader.

Auteur

Albert-Jan Garama