IFA |Vrouw & Film met Europa’s Rafelende Randen

ASSEN

De afgelopen maanden zijn op initiatief van Stichting Prinsessendag en mensenrechtenconsultant Ralph du Jong op meerdere locaties in Assen bijeenkomsten geweest met krachtige vrouwen die zich inzetten voor mensenrechten aan de randen van Europa.

Tijdens het Internationaal Filmfestival Assen | Vrouw & Film (IFA) zijn deze powervrouwen aanwezig om aansluitend op de documentaires Remember Your Name, Babylon en The Stormmakers in gesprek te gaan met het publiek. Het is de tweede editie van Europa’s Rafelende Randen, een reeks die vorig jaar leidde tot een bezoek van minister Koenders. Te gast zijn: Alina Afle, Ines Dimnich, Gokchen Yilmaz en Lina Vosliûté. De organisatie van het IFA is trots dat deze vrouwen op het festival bij elkaar komen. Programmeur Jennifer O’Connell: ,,De verhalen die deze jonge vrouwen te vertellen hebben zijn overweldigend. Hun passie en kracht is voelbaar, iets wat ons helpt om de wereld om ons heen beter te leren begrijpen”. Het IFA wordt dit jaar in het weekend van 12 en 13 maart gehouden in De Nieuwe Kolk in Assen. Het programma Europa’s Rafelende Randen vindt plaats op zaterdag 12 maart. Kaarten voor deze voorstellingen zijn te koop via De Nieuwe Kolk.

Auteur

Albert-Jan Garama