Gemeente Midden-Drenthe viert boomfeestdag in Elp

ELP

Leerlingen van basisschool De Lindelaar en De Wegwijzer uit Westerbork gaan op woensdag 16 maart bomen planten in het bos bij Elp. Zij doen dat omdat het dan ‘Nationale Boomfeestdag’ is.

De gemeente Midden-Drenthe is dit jaar accentgemeente voor de provincie Drenthe. Gedeputeerde Jumelet van de provincie en wethouder Bent van de gemeente helpen mee met de aanplant van inheemse bomen en struiken. Thema “Bomen en Bossen” De landelijke organisatie van de Boomfeestdag heeft dit jaar ‘Bomen en Bossen’ gekozen als thema. “Een mooi thema”, aldus wethouder Bent. “De boomfeestdag is een goed moment om kinderen bewust stil te laten staan bij het belang van bomen en bossen. Ze zijn erg belangrijk voor het leven op aarde maar we zijn ons daar niet altijd van bewust.” Organisatie De organisatie van de Boomfeestdag is in handen van de gemeente Midden-Drenthe in samenwerking met IVN, Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Drenthe.

Auteur

Albert-Jan Garama