Historie en landschap rondom Anloo

ANLOO

Nationaal Park Drentsche Aa houdt op zondag 6 maart een wandeling rondom Anloo. Anloo en directe omgeving wordt gekenmerkt door een bijzonder rijke geschiedenis.

De wandeling start bij het monumentale informatiecentrum ‘Homanshof’. Langs het mooie gerestaureerde ‘werkhuis’ voert de wandeling naar de rustieke begraafplaats. De geschiedenis van 10.000 jaar dodencultuur in Anloo e.o. wordt in hoofdlijnen geschetst. De tocht leidt langs de Noordes (vindplaats muntschat) naar het prachtige, kleinschalige beekdal van het Anlooërdiepje met zijn kenmerkende houtwallenlandschap. Via zandwegen voert de wandeling terug naar het dorp met zijn monumentale middeleeuwse Magnuskerk, waar de historische omgeving van de kerk wordt toegelicht. Start 13.30 uur. NP Toegangspoort Homanshof in Anloo. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Foto beekdal Anlooërdiepje Nationaal Park Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama