Leerlingen Salland helpen voor tiende jaar bij onderhoud ‘t Roegestuk

ASSEN

Dit jaar helpen de leerlingen van de locatie Salland van CS Vincent van Gogh de gemeente al voor het tiende jaar mee bij het onderhoud van ‘t Roegestuk in de wijk Baggelhuizen. Vanaf 8 maart zijn de leerlingen daar tijdens de eco-projectweek hard aan de slag om het natuurgebiedje op te knappen.

Het stukje bos is een overblijfsel van vroeger toen Baggelhuizen alleen nog maar bestond uit heide en moeras. Nu het dichtgegroeid is helpen de leerlingen de gemeente om de veengaten weer open te maken zodat de heide en andere planten weer terug kunnen komen. In de week van 22 tot en met 26 februari kregen de leerlingen voorlichting over het ontstaan van ‘t Roegestuk. In de week van 8 tot en met 11 maart gaan de tweede klassen aan het werk. Dat bestaat uit het verwijderen van opslag, het snoeien van de bramen en het verwijderen bomen en struiken onder begeleiding van mensen van de plantsoenendienst van de gemeente Assen. Foto's Ruurd de Goede.

Auteur

Albert-Jan Garama