Milon Cirkel bij Active Lady Assen

ASSEN

‘Geen tijd’ en ‘ik houd niet van sporten’ zijn de meest gehoorde excuses als ik vraag waarom iemand niet sport. Sporten is niet per definitie vier keer per week je in het zweet werken. Ook als je het rustig wilt opbouwen, zijn er volop mogelijkheden. Bij Active Lady hebben wij bijvoorbeeld de Milon Cirkel.

Dat is een hele efficiënte en veilige manier van sporten. Iedereen, van jong tot oud, bouwt snel en veilig een goede basisconditie en –kracht op. De Milon Cirkel bestaat uit een aantal trainingstoestellen waarop je zowel spieren als conditie traint. Eerst bekijken we samen wat je aankunt en hoe zwaar je kunt trainen. Heb je een blessure, dan kunnen we het toestel zo instellen dat je dat lichaamsdeel niet overbelast. Al je gegevens worden opgeslagen op de computer en op een pasje. Het toestel wordt automatisch op jou persoonlijk ingesteld. Je kunt zien met hoeveel kilo je traint en hoe vaak je een oefening moet doen. Een glazen zuil met bubbels in het midden geeft aan wanneer de tijd om is en je naar het volgende toestel kunt gaan. Je bouwt op een rustige manier conditie op en tegelijkertijd werk je aan spieropbouw. Daardoor krijg je bijvoorbeeld minder rugklachten. Je hoeft dit niet elke dag te doen, sterker zelfs, twee keer per tien dagen of in de week is voldoende. Op de dagen dat je niet traint herstellen de spieren zich. De energie die ze daarvoor nodig hebben, halen ze uit je vetreserves, je valt af, je conditie verbetert en je stofwisseling werkt sneller. Wanneer je na de opwarming twee rondjes traint, ben je in totaal drie kwartier bezig. Je kunt er ook voor kiezen een 1 rondje te combineren met bijvoorbeeld groepslessen of een andere training. Milon is dus een heel haalbare manier van trainen, en vooral heel veilig: er is ook altijd een instructrice bij aanwezig. En geen tijd? Tijdens onze openingstijden kun je van de Milon gebruik maken wanneer je wilt. Goed om te weten: de eerste twee weken mag je uitproberen wat bij jou past. Dan kun je meteen kennismaken met onze gezellige, kleinschalige sportschool speciaal voor vrouwen. Lessen: Zumba, Spinning, Pilates, Yoga, Buikspierkwartier, PowerPilates, Easy Gym, Powergym, Pilatesbanken, Warmtecabines. Active Lady, Ketellapperstraat 45 Assen. Telefoon 0592 – 302525, e mail info@activelady.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama