Liff Assen bestaat 5 jaar…en dan?

ASSEN

,,In december 2010 opende ons grandcafé restaurant Liff haar deuren. Sinds die tijd is er veel gebeurd. Ons gezin heeft zich uitgebreid, zakelijk en privé. Juni 2014 opende Fellini haar deuren."

,,Wij herinneren ons nog als de dag van gisteren dat wij in het pand rond struinden zonder elektriciteit. Als 'verrassing' pannen met 'soep' in de koelcel van een jaar oud. Met veel hulp hebben we alles schoon gemaakt en wat aangepast, we konden beginnen! De eerste jaren stonden we elke dag vroeg op om zelf de toiletten te schrobben en gingen we naar bed toen de laatste gasten ’s avonds weg gingen. Het was een zware tijd, maar ontzettend leuk." ,,Na vijf jaar heeft Liff veel vaste gasten om zich heen verzameld. Hier zijn wij bijzonder dankbaar en blij mee. Deze gasten hebben een bijzondere rol in ons bedrijf, zo verzamelen ze zich elke ochtend om 9.00 aan de stamtafel en verzorgen een aantal onze plantenbakken. Bij Liff gaan we dit jaar verbouwen en vernieuwen. Het is altijd een grote uitdaging om een concept kloppend te maken." ,,Het ondernemen is niet meer zoals in 2010. Je kunt niet meer stil zitten en uitgaan van de kracht van je bedrijf. Je moet altijd actief bezig zijn met acties en herkenbaarheid. De AH actie is daar een goed voorbeeld van. Bij Liff hebben we zodoende circa 4000 dinerende gasten gehad tijdens deze actie. Voor ons een prima PR, maar ook een omslagpunt in de markt." ,,Fellini en Liff liggen beide op mooie plekken, met belangrijke culturele instellingen in de buurt zoals het Drents Museum en De Nieuwe Kolk. Deze samenwerking is erg belangrijk voor beide bedrijven." Dinand Timmer en Sandra de Vrede

Auteur

Albert-Jan Garama