Jeugdwerk Bovensmilde 'on tour'

BOVENSMILDE

Sinds drie weken is het nieuwe bestuur van Jeugdwerk Bovensmilde actief. De eerste filmmiddag van het jaar is geweest en de volgende staat al weer op de planning: 26 februari Kinderdisco “on tour” in Molo Oekoe.

Het speerpunt voor de komende tijd is dat Jeugdwerk Bovensmilde de jeugd gaat meenemen het dorp in. Activiteiten zoals de Kinder Wampex en de Hel van Bovensmilde hebben bewezen dat als je de mensen (en dus ook de jeugd) wilt bereiken je het dorp in moet. Dit is een voortvloeisel uit de werkgroep Bovensmilde en een onderdeel van het plan van aanpak. Kinderdisco on tour met 4 nieuwe DJ’s 26 februari is de eerste activiteit die onder de noemer “Jeugdwerk on tour” wordt gehouden. De primeur is voor Molo-Oekoe; daar is vanaf 18:45 uur de grote zaal gereserveerd voor de kinderen van groep 1 en 2. Een tweede primeur: er zullen 2 nieuwe DJ’s uit Bovensmilde draaien: DJ Mark en DJ Suus. Samen met DJ Leon en DJ Jordy zullen ze de komende maandelijkse disco’s voorzien van lekkere dansmuziek voor jong en oud en ieder wat wils!. Programma 26 februari: 18:45 - 19:30uur : kinderdisco met Clown Bennie voor groep 1 en 2 19:45 - 20:30uur : disco voor groep 3,4,5. 20:45 - 21:30uur : disco voor groep 6*,7,8 *zit je in groep 6 en vind je de derde disco te laat? Dan mag je natuurlijk ook op de tweede disco komen! Entree € 2,- met gratis ranja en zakje snoep Wil jij een VIP-kaart winnen voor de kinderdisco en gratis toegang tot al onze activiteiten in 2016? Check onze actie op Facebook. Waar vindt de volgende activiteit plaats? Wij willen de volgende activiteiten op bijzondere locaties in Bovensmilde houden. Stel je nou eens voor: hoe gaaf zou het zijn dat een kerk wordt omgetoverd tot een bioscoop voor de filmmiddag! Of een vette disco op een boerderij? Of een speciale kindereditie van Oalerwetsfeesie in de grote feesttent? Het zijn allemaal ideeën die wij willen omzetten in daden. Heb jij nog leuke ideeën voor een hele speciale locatie in Bovensmilde? Mail ons dan via info@jeugdwerkbovensmilde.nl of stuur een bericht via Facebook. Alcoholbeleid Jeugdruimte in de Spil Begin februari heeft het nieuwe bestuur van de Spil eenzijdig besloten dat er geen alcohol genuttigd mag worden in de jeugdruimte. Dat betekent dat verenigingen en organisaties die de jeugdruimte gebruikten voor repetities en vergaderingen vanaf heden hun alcoholische drankjes in de kantine van BSVV moeten halen. Voor ons als bestuur wordt het beheer van de jeugdsoos daardoor onrendabel en wegen de lasten niet op tegen de lusten. Belangrijker is daarbij de consequenties voor de jeugd: Het organiseren van een eventuele nieuwe 16+ groep komt daardoor ook op losse schroeven te staan. Jeugdwerk Bovensmilde heeft de politiek benadert omdat dit besluit volgens hen tegen het gemeentelijk beleid is. Tevens is Jeugdwerk met Welzijnswerk MD en het MFA bestuur in gesprek om hun motivatie van dit besluit boven tafel te krijgen en eventuele consequenties van dit besluit voor de jeugd van Bovensmilde helder te krijgen. Tot die tijd heeft Jeugdwerk Bovensmilde het beheer van de jeugdruimte teruggeven aan het MFA bestuur. Jeugdwerk Bovensmilde is van mening dat een goed alcohol beleid met strenge regels en voorwaarden beter is dan een geheel alcohol verbod. De Jeugd vóór het dorp Wij vinden het onze taak als jeugdwerk Bovensmilde om met de jeugd ook weer meer dingen voor het dorp te gaan doen. Jeugd moet betrokken worden bij verschillende activiteiten op verschillende locaties. Er zijn zoveel organisaties in Bovensmilde die zulke leuke en mooie dingen organiseren voor Bovensmilde dat het een gemiste kans is om de jeugd daar niet bij te betrekken. Wij denken dat wij als Jeugdwerk organisatie het voortouw in moeten nemen én het voorbeeld moeten zijn dat je met elkaar samenwerkt voor je dorp. De jeugd van 12 - 16 jaar Uiteraard zal de huidige jeugdsoosruimte wekelijks blijven geopend op woensdagmiddagen en vrijdagavonden voor de jongeren van groep 8 t/m 15jaar. Jeugd Sponsor Actie. Jeugdwerk Bovensmilde doet mee met de Jeugd Sponsor actie van de Poiesz en heeft daar een ludieke winactie aan verbonden. Als je 2 munten in een enveloppe doet,( met daarop je naam, groep en telefoonnummer,) en bij Arjen (Burg Gerritstraat 23) of Jorn ( in de brievenbus doet, maak je kans op een VIP arrangement tijdens de kinderdisco én gratis toegang tot al onze activiteiten in 2016!!!!

Auteur

Albert-Jan Garama