Doorstart Hotel-Restaurant Ruyghe Venne in Westerbork

WESTERBORK

Eigenaar Fred Prakken maakt definitief een doorstart met Hotel-Restaurant Ruyghe Venne uit Westerbork.

Het hotel is al meer dan 50 jaar in handen van de familie Prakken en had eind januari zelf het faillissement aangevraagd. De rechtbank in Assen sprak het faillissement uit over de exploitatie bv van het hotel en restaurant. Teruglopende omzet en minder boekingen waren de oorzaak van het faillissement. Door de open en constructieve houding tijdens de gesprekken was het mogelijk om te komen tot een overeenkomst met de curator, Albert Elema, van Sluyter Advocaten te Assen. In de afgelopen weken dat de onderneming in faillissement verkeerde, is het hotel en restaurant opengebleven. De renovatiewerkzaamheden van het hotel zijn in de tussentijd gewoon doorgezet. De achtervleugel en de kamers op deze vleugel op de begane grond zijn gemoderniseerd. De renovatie zal zich nog verder gaan uitbreiden met dit voorjaar het terras en later in het jaar ook nog de lounge van het hotel. Fred Prakken, eigenaar van Hotel-Restaurant Ruyghe Venne reageert: ,,Ik ben zeer verheugd dat de doorstart gaat plaats vinden. In de tussentijd hebben wij alleen maar positieve reacties ontvangen van gasten in het hotel en van veel andere relaties. Dat gaf in de onzekere periode veel energie om te werken aan een doorstart. De vooruitzichten zijn positief en zeker kansrijk en wij gaan voor een mooi voorjaar met o.a. een mooi paasweekend. Tijdens de paasdagen serveren wij beide dagen een uitgebreide brunch en kunt u terecht in ons restaurant. Voor de kinderen is er animatie tijdens de brunch en is er zelfs een wedstrijd “zoek het gouden paasei!”. Hotel-restaurant Ruyghe Venne gelegen in Westerbork, Midden-Drenthe. Hotel Ruyghe Venne heeft 34 comfortabele kamers en ontvangt gedurende het jaar zowel zakelijke als leisure gasten. Hiernaast heeft het hotel zes vergaderzalen waar vergaderingen en partijen worden verzorgd. Op de foto Fred Prakken in de nieuwe bar. Foto Marloes Fotografie.

Auteur

Albert-Jan Garama