COLUMN Cultureel Hart Assen met Petra Tjapkes

ASSEN

Petra Tjapkes: uitdagingen

De wereld staat voor vele uitdagingen vandaag de dag. Hoe voorkom je een Brexit zonder ook jezelf in de vingers te snijden, waarmee help je de mensen die alles achterlaten op hun vlucht, het vraagstuk of je je opnieuw in het Idolsgedruis moet storten of dat dat terug bij af is... Ik zie het geheel aan taken dat voor me ligt. De nieuwe lijst van culturele evenementen; ook 2016 wordt een mooi Cultureel Hartjaar. Met de Blues van Harry nog na-galmend in het hoofd, kun je binnenkort je eigen bluesgevoel vastleggen op de gevoelige plaat - houdt Facebook en de website in de gaten – waarmee we de Pop-up Gallery in april weer opstarten. Op een andere locatie, omdat de oude in gebruik wordt genomen als winkel. De Culturele Zondagen worden op dit moment ingevuld, dus een mooie zomer in de Gouverneurstuin dient zich aan. Aan grote projecten wordt gewerkt… Ondertussen is er van alles in volle gang: de Digital Art Factory in het ICO is nèt geopend, Maya’s staan op het punt zichzelf te laten zien in het Drents Museum en de Brink ondergaat een metamorfose. Het voelt veelbelovend. Emil Klok heeft in zijn laatste column reeds afscheid genomen als projectcoördinator van Cultureel Hart Assen, hij heeft het stokje aan mij overgedragen. Aan mij de eer deze geweldige taak op me te nemen en het cultureel hart van Assen ook dit jaar bruisend, sprankelend en zeer cultureel te laten zijn. Ik zie er naar uit! Op naar een prachtig cultureel jaar! Petra Tjapkes, projectleider Cultureel Hart Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama