Leerlingen Vincent van Gogh Salland zamelen eten in voor voedselbank

ASSEN

De leerlingen van de locatie Salland van CS Vincent van Gogh hebben voor het derde achtereenvolgende jaar een inzamelingsactie georganiseerd voor de Voedselbank Assen.

In de maand februari blijkt de bevoorrading vaak moeilijk voor deze organisatie. Leerlingen hebben daarom op vrijdag 19 februari voedsel ingezameld onder ouders, leerlingen en personeelsleden. De opbrengst, een grote hoeveelheid producten, is vrijdag officieel overhandigd door docente Petra Boer en haar leerlingen uit klas B1B aan een medewerker van de Voedselbank. De leerlingen kijken terug op een geslaagde actie en zijn trots op het eindresultaat. Door zich op deze manier in te zetten voor maatschappelijke organisaties, brengen de leerlingen de missie van CS Vincent van Gogh; ‘leren leren, leren leven’ in de praktijk. Leerlingen en medewerkers van de school kunnen op deze manier een kleine bijdrage leveren aan het welbevinden van mensen in de omgeving.

Auteur

Albert-Jan Garama