Asser Poëzieweek trapt af met Marjolijn van Heemstra

ASSEN

Boekhandel Iwema en ds. Peter van de Peppel organiseren een Asser Poëzieweek van 29 februari tot en met 5 maart. Op het programma staan een poëzieavond met Marjolijn van Heemstra, een boekpresentatie van Gert Wijlage, een poëzielunch met Lévi Weemoedt en plezierdichter Lars van der Werf schrijft versjes op maat.

Dinsdagavond 1 maart zal Marjolijn van Heemstra voordragen en wordt haar werk besproken. Ze is een jonge dichter die levensvragen noch religie schuwt. Wat zou er bijvoorbeeld gebeurd zijn als Mozes bij de brandende braamstruik had doorgevraagd aan God? Wat bedoelen we eigenlijk met het woord god? Hoe staat ons mens zijn in verbinding met het dier in ons? In haar twee bundels ‘Als Mozes had doorgevraagd (2010 – bekroond met de Jo Peters poëzieprijs)’ en ‘Meer hoef dan voet (2014)’ komen onder meer deze vragen aan de orde in haar poëzie. Aanvang: 20.00 uur, locatie: Boekhandel Iwema, reserveren: media@iwema.nl , toegang: € 5,-. Gert Wijlage presenteert donderdagmiddag 3 maart zijn nieuwe werk ‘Rif, grind, driftig verschiet’ bij Iwema. Het boek is een uitwaaier aan poëtische en cultuurkritische bewerkingen van actuele conflicten. Nadruk valt op de afweging tussen ratio, intuïtie en emotie bij een morfologische invalshoek. Dit kan leiden tot filosofische verdiepingen of een humoristisch zwijgen. Gert Wijlage (1953) is kunstenaar, tentoonstellingsmaker en historicus. Eerdere uitgaven zijn onder meer ‘Rasp’ (2003), ‘Despoeten Tralameren’ (2009) en ‘Even in de overtreding’ (2013). Aanvang: 16.00 uur, locatie: Boekhandel Iwema, aanmelden (i.v.m. catering): media@iwema.nl, toegang: gratis. Kom vrijdag 4 maart lunchen met Lévi Weemoedt en geniet van zijn poëzie bij Kunstplaza Schurer in Warenhuis Vanderveen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deze poëzielunch, dus reserveer tijdig. Tijdstip: 12.00-14.00 uur, locatie: Kunstplaza Schurer (Warenhuis Vanderveen), reserveren: info@kunstplazaschurer.com , deelname incl. lunch: € 13,50. Plezierdichter en schrijver Lars van der Werf verzorgt een versjes-op-maat-sessie op zaterdag 5 maart. Met zijn typemachine maakt hij originele versjes voor de klanten van Iwema. Lars van der Werf is bekend van het boekje ‘Versjes van Lars’ en onlangs verscheen ‘Heb lief’. Beide boeken zijn uiteraard verkrijgbaar en door Lars gesigneerd worden. Tijdstip: 14.00 tot 16.00 uur, locatie: Boekhandel Iwema, toegang: gratis.

Auteur

Albert-Jan Garama