Stichting Diva Dichtbij zingt voor bewoners van Vierackers in Assen

ASSEN

Speciaal voor de bewoners van kleinschalig woonvoorziening Vierackers in Assen verzorgde diva Marianne van Houten van Stichting Diva Dichtbij onlangs een optreden. Tijdens een kleinschalig en intiem optreden in ontmoetingsruimte ‘de Trefkoel’ bracht zij prachtige liederen ten gehore.

Het repertoire varieerde van prachtige klassieke liederen, aria's, musicalmelodieën tot Nederlandstalige luisternummers. Door de grote variatie was er voor elke bewoner een moment van herkenning. “Het is dan fijn om te zien hoe de bewoners er op reageren in de vorm van een woord, beweging, lach of een traan. Het optreden van een Diva is voor vele bewoners een moment van geluk. En zo’n moment wens je toch iedereen,” zegt Betty Vogelzang, dagbestedingscoach in Vierackers. Vierackers Vierackers is een kleinschalige woonvoorziening voor dementerende ouderen. Kleinschalig wonen betekent dat iedere bewoner beschikking heeft over een mooi en ruim appartement. Een gezamenlijke huiskamer geeft een gezellige en huiselijke sfeer waar de bewoners kunnen deelnemen aan activiteiten en samen koken en eten. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met het Klantadviescentrum, maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur, 088 - 38 33 030, klantadviescentrum@icare.nl Stichting Diva Dichtbij Stichting Diva Dichtbij treedt op voor langdurig zieke mensen die niet meer zelf naar het theater kunnen. De organisatie is in 2007 opgericht en telt inmiddels tien diva's en een divo. In 2015 verzorgden zij bijna 400 optredens door heel Nederland. Daarmee brachten zij meer dan 13.000 mensen die langdurige zorg nodig hebben, hun familieleden en verzorgenden een moment van geluk en verlichting. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve effecten van de optredens, zowel op de verzorgden als op hun verzorgers. Er is veel vraag naar de optredens van Diva Dichtbij. Voor meer informatie www.divadichtbij.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama