Wandelen voor hulp aan kwetsbare vrouwen

ANLOO

In het voorjaar van 2016 worden op zeven plekken in Nederland Vrouwen lopen voor Vrouwen sponsorwandeltochten gehouden. Vrouwen lopen voor Vrouwen is een wandelevenement waarbij honderden vrouwen in beweging komen voor kwetsbare vrouwen die, dankzij het sponsorgeld dat met de tochten wordt opgehaald, hulp krijgen bij Stichting De Hoop, Terwille en Bright Fame.

Alle Vrouwen lopen voor Vrouwen wandeltochten bieden een wandeling in de prachtige natuur die wordt afgesloten met een high tea. Op elke locatie is een afwisselende wandelroute samengesteld waarbij deelneemsters kunnen kiezen uit een afstand van tien of twintig kilometer. Dit voorjaar staan de volgende wandeltochten gepland: 16 april Vlissingen (Walcheren) en Bleskensgraaf (Alblasserwaard), 21 mei Middelharnis (Goeree-Overflakkee) en Anloo (Drenthe), 28 mei Dordrecht (Biesbosch), 4 juni Genderen (Brabant), 11 juni Huizen (’t Gooi). Sponsorgeld Gezelligheid wordt tijdens de wandeltochten van Vrouwen lopen voor Vrouwen gecombineerd met omzien naar elkaar. Door mee te wandelen geven vrouwen van alle leeftijden een stem aan kwetsbare vrouwen die willen loskomen uit verslaving of prostitutie. Met hun wandelprestatie halen ze sponsorgeld op waarmee goede hulp voor kwetsbare vrouwen en hun kinderen wordt betaald bij Stichting De Hoop, Terwille en Bright Fame. Bij De Hoop kunnen vrouwen met een verslaving of psychische problemen hun kinderen mee laten opvangen. Deze opvang is uniek in Nederland. De organisaties Terwille en Bright Fame begeleiden volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de wereld van prostitutie te stappen. Kom in beweging Marijke Koers, actief binnen de organisatie van Vrouwen lopen voor Vrouwen: “Iedere vrouw heeft zoveel te geven! Daarbij doelen we niet alleen op het ophalen van sponsorgeld, maar vooral op het feit dat vrouwen in beweging komen om een stem te geven aan een andere vrouw.” Aanmelden kan individueel of in teamverband via de website www.vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama