Opa- en omadagen in Cultureel Hart Assen

ASSEN

Ga in de voorjaarsvakantie samen met je opa en oma op ontdekkingsreis in het oudste stukje van Assen. Haal je schatkaart op bij het Drents Archief en ontdek zes schatten uit het verleden.

Je kunt alle schatten op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 maart 2016 van 11.00 tot 17.00 vinden in het Drents Archief en het Drents Museum. Dit programma is een samenwerkingsverband van Drents Museum, Het Drentse Landschap, Drents Archief en ICO. In het Drents Museum ga je op pad met je Mayafamilierouteboekje en ontmoet je de Mayaexpert. Hij weet echt alles van Mayas! Lukt het jou om de Mayarebus te ontcijferen? In de tentoonstelling Maya’s – Heersers van het Regenwoud ontdek je bijzondere Mayaobjecten. Ben je benieuwd hoe je je eigen schatkaart maakt? Zoek naar de schatkaartenmaker in het Drents Museum en ga zelf aan de slag (het maken van de schatkaart kan alleen tussen 13.00 en 16.00 uur). Ook in het Drents Archief ontdek je schatten uit het verleden. Maak een middeleeuws glas-in-lood-lampje en ontwerp samen met je opa of oma je eigen familiewapen. Durf jij af te dalen naar de oude kelders van het archief? Hier kun je ontdekken wat sporen uit het verleden ons vertellen over de alleroudste geschiedenis van Drenthe. Start bij het Drents Archief, Brink 4 entree Museumlaantje, Assen. In de voorjaarsvakantie op dinsdag 1, woensdag 2 en donderdag 3 maart 2016 van 11.00 tot 17.00 uur. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar (en hun opa, oma, vader en moeder). Aanmelden is niet nodig, het is een doorlopend programma.

Auteur

Albert-Jan Garama