Vechtsportgala North vsthe Rest naar Assen

ASSEN

Het vechtsportevenement North vs The Rest komt 28 februari naar Assen. Na afwezigheid van een aantal jaar heeft de Drentse hoofdstad weer een groot vechtsportgala. In de Marsdijkhal betreden een keur aan vechters de ring, van amateurs tot professionals, met als hoofdacts een pro MMA-partij van Paulo Boer en een A-klassekickpokspartij van Koos Wessels Boer.

Paulo ‘The Dutch Brazilian’ Boerspeelde zich afgelopen jaar in de kijker van het grote publiek door mee te doen met de Amerikaanse reality-serie The Ultimate Fighter van de UFC, de grootste MMA-organisatie. Paulo neemt het in Assen op tegen routinier DanialSharifi ‘The Persian Prince’. Beiden zullen tot het uiterste gaan in hun pro MMA-partij om zich te bewijzen voor het UFC-evenement, dat op 8 Mei voor het eerst in Nederland wordt georganiseerd. De partij gaat over drie ronden van vijf minuten. Koos Wessels Boer, voor velen een begrip in de vechtsportwereld, zal het tegen de Engelsman LukaszLehman opnemen. Koos heeft voor veel hete vuren gestaan en wil het noorden graag weer een kampioensgordel brengen. Met een dagvullend programma, waar overdag de jeugd de ring betreed en vanaf 16:00 uur de senioren aan de beurt zijn is er voor ieder wat wils. In alle klassen zijn er partijen, Nieuweling, de jeugd en de C, B en A klasse aangevuld met MMA. Alle lokale sportscholen sturen hun sterkste vechters om zich voor het thuispubliek in de kijker te vechten. Grote namen Ook zijn een aantal grote namen uit de vechtport, zoals Peter Aerts en Remy Bonjasky, aanwezig om hun vechters te coachen en met de fans op de foto te gaan. De kinderen van een wereldbekende grootheid zullen in Assen hun eerste partijen vechten. Programma: 11:00 zaal open 12:00 aanvang jeugd 16:00 aanvang senioren 21:30 einde Toegangsbewijzen: voorverkoop 25,00/ aan de deur 35,-. Kaarten verkrijgbaar bij alle deelnemende sportscholen in Assen en de benefitshop in Groningen Locatie: Marsdijkhal te Assen

Auteur

Albert-Jan Garama