Scheebroekenloopje Eexterveld

ANDEREN

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 28 februari een wandeling rond het Eexterveld. Op het Eexterveld, vlakbij Anderen, ontspringt het Scheebroekenloopje, één van de vele loopjes van de Drentsche Aa.

Juist in de winter zijn de contouren van het landschap goed zichtbaar, daar wordt tijdens de excursie veel aandacht aan besteed. Tijdens deze excursie wordt o.a. een bezoek gebracht aan het Scheebroekenloopje en het Eexterveld. Misschien ligt er sneeuw en vriest het al weken, misschien is het prille voorjaar al begonnen en schijnt de zon. Er zijn al sporen te vinden van wat straks gaat uitlopen en bloeien. Ook wordt er gekeken naar wat juist in de winter gedijt of op zijn hoogtepunt is. Start(tijd) 12.00 uur. Start(plaats): Nationaal Park Parkeerplaats Hagenbrink in Anderen. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Informatie: Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Foto Eexterveld Nationaal Park Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama