Drents Archief Film De Legende: Blues-gevoel

ASSEN

Filmmaker Willem van der Linde gaat in deze film uit 1985 op zoek naar een verloren liefde: de muziek van Cuby and the Blizzards en zijn geboortegrond, de boerderij in Drenthe. Samen met Harry Muskee gaat hij op zoek naar de wortels van dit Blues-gevoel.

De film draait op donderdag 25 februari, donderdag 17 maart en donderdag 31 maart van 14.00-14.50 uur in de filmzaal van het Drents Archief. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Muskee-stadswandeling Op 25 februari en 17 maart is er aansluitend de ‘Muskee-stadswandeling’! De start is bij de entreebalie van het Drents Archief. Met de Muskee stadswandeling waant u zich in de periode 1965-1971. Bezoekers lopen langs gebouwen en panden waar Muskee een deel van zijn tijd doorbracht. En tevens in kroegen die Harry Muskee bezocht met zijn (muzikale) vrienden, die ook acteerden in de culturele sfeer. Aanmelden kan via www.bibliotheekassen.nl. De kosten voor de Muskee-stadswandeling inclusief een muzikaal en poëtisch optreden in Lodewijk Napoleon en Café De Witte Bal bedragen € 11,00. Blues in Drenthe De blueslegende Harry Muskee zou in 2016 zijn 75ste verjaardag vieren en daarom vinden er dit jaar bijzondere bluesactiviteiten in Drenthe plaats. Naast de tentoonstelling 'Window of my eyes' in het Drents Museum biedt het Cultureel Hart Assen een mooi blues-programma aan. Bluesliefhebbers uit binnen- en buitenland kunnen dit jaar dan ook hun hart ophalen in Drenthe.

Auteur

Albert-Jan Garama