Prijswinnaar CRAS-gedichtenwedstrijd basisscholen

SMILDE

(S) - CRAS heeft dit jaar alle scholen in de Smildes benaderd met een oproep mee te doen aan de gedichtenwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

Drie scholen hebben meegedaan aan de wedstrijd: De Meenthe en De Wingerd uit Bovensmilde en de Pieter van Thuylschool uit Hoogersmilde. Het enthousiasme van de onderwijzers - waar wij graag hier onze dank voor betuigen – bleek besmettelijk. Deze week publiceren we met toestemming van de jonge dichter Sanne Pieters van de Pieter van Thuylschool in Hoogersmilde het winnende gedicht. Gedicht van Sanne Pieters, 12 jaar Vluchteling V eel mensen uit het buitenland moeten vluchten voor oorlog. L ang wachten, onderdak zoeken. U berto is daar een van, hij zegt; C haotisch wonen, overal vies. Huizen van takken, bladeren en tenten. T e lang geen eten, mensen worden te mager. Eén op de tien sterft door de hongersnood. L achen doen ze haast niet meer. I edereen is angstig. N iet meer naar school kunnen. G elukkig zijn er ook veilige plekken waar we kunnen wonen en naar school gaan.

Auteur

Albert-Jan Garama