Yorick van Norden bij @Nijend24 Anderen

ANDEREN

Vijf jaar geleden speelde Yorick al eens samen met zijn toenmalige band The Hype bij ons in Anderen. ​Nu komt hij een solo optreden verzorgen met begeleiding van Maarten Kooijman op gitaar

​ Yorick van Norden is in januari en februari 2016 uitgeroepen tot "Radio2 Talent" een mooie aanleiding om hem terug te vragen in Anderen voor een mooi intiem concert. Het optreden vindt plaats bij Nijend24 te Anderen op zaterdag 20 februari om 20.30 uur. Bitterzoet. Dat is de muziek van Yorick van Norden, de Haarlemmer die met The Hype als jongmens z'n weg vond naar het concertpodium. Yorick grossiert in aanstekelijke deunen; op het eerste gehoor vrolijk en zorgeloos, maar in Yorick's geval altijd gelaagd. En ze blijven nog moeiteloos hangen ook. Yorick van Norden begon al op jonge leeftijd met schrijven, spelen en zingen van eigen werk. In 2011 scoorde hij met zijn band The Hype nog een radiohit met de single Do You Know?. Sinds de band in 2013 ophield te bestaan richt van Norden zich op een solocarrière. Tijdens de Popronde van dat jaar behoorde hij tot de meest geboekte artiesten en vorig jaar reisde hij als vaste support​-act​ van Anne Soldaat door het land​. Meer informatie is te vinden op www.nijend24.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama