Lezing over Maya’s in Smilde door Hub. Hermans

SMILDE

Een lezing over Maya's als inleiding op de tentoonstelling in het Drents Museum. De tentoonstelling geeft een beeld van een intrigerende en hoogstaande beschaving.

De Maya-cultuur, kwam tussen 200 en 900 na Chr. tot grote bloei in Midden Amerika en de invloed ervan is tot op de dag van vandaag voelbaar. In de lezing wordt ook ingegaan op het tijdsbesef van de Maya’s. Dat hing samen met hun verbondenheid met de aarde en het groeiseizoen van de maïs. Ook hun uitgebreide kennis van het heelal, hun visie op de wereld en hun geheimzinnige godenwereld komen aan de orde. Na het bijwonen van de lezing zullen de aanwezigen gewapend met achtergrondkennis met andere ogen de tentoonstelling bezoeken. Hub. Hermans is emeritus hoogleraar Romaanse Talen en Culturen van de Rijksuniversiteit Groningen en oavoorzitter van het Mexico Studie Centrum. De lezing wordt gehouden op woensdag 24 februari, in Bibliotheek van Smilde. Aanvang 20.00 uur en de entree bedraagt euro 6. De lezing is georganiseerd door Bibliotheek Smilde en Cras. Reserveren kan via info@bibliotheeksmilde.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama