Lezing Michiel Gerding: Geschiedenis van Drenthe

ASSEN

 Provinciaal historicus Michiel Gerding schrijft aan een nieuw standaardwerk over onze provincie: Geschiedenis van Drenthe.

Op zondagmiddag 28 februari 2016 vertelt hij in het Drents Archief over de belangrijkste ontwikkelingen die Drenthe hebben gevormd tot de provincie die ze nu is.

Landbouw en veen in Drenthe

Gerding: "In mijn ogen gaat het om twee belangrijke zaken: landbouw en veen. Daaromheen probeer ik verschillende aspecten te belichten, invloeden van buitenaf en van binnenuit. Hoeveel mensen hebben er gewoond, waarmee werden ze gevoed en waarmee hielden ze zich bezig?" De lezing vindt plaats op 28 februari 2016 van 14.00 tot 16.00 uur in het Drents Archief in Assen. De entree bedraagt € 5,-. Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@drentsarchief of tel. 0592-313523.

Meer lezingen Geschiedenis van Drenthe

Binnenkort staan nog meer lezingen in het kader van de nieuwe Geschiedenis van Drenthe op het programma: ‘Het wonder van Drenthe’ door Bernhard Hanskamp op 13 maart en ‘Willehad en de kerstening van Drenthe’ door Dirk Otten op 27 maart, Eerste Paasdag. Meer informatie over de nieuwe Geschiedenis van Drenthe is te vinden op de website www.ngvd.nl.  

Auteur

Karin Weijs