Vocaal Ensemble Magnificat in Adventskerk Assen

ASSEN

Vocaal Ensemble Magnificat uit Emmen geeft 28 februari 16.00 uur een Choral Evensong (gezongen vesper) in de Adventskerk aan de Lindelaan 49 te Assen.

Het is de eerste keer dat dit ensemble in de kerkmuziekserie Musica pro Deo in de Adventskerk te beluisteren is. Op het programma van deze, bijna volledig gezongen vesper, staan toegankelijke werken van onder meer Charles Wood. Op diverse momenten in 2016 zal het koor stil staan bij de 150-ste geboortedag van deze Iers-Engelse componist en daarom zal in de Adventskerk onder meer het geliefde Magnificat in D-groot ten gehore worden gebracht. Organist Wietse Meinardi zal het koor op zijn bekende creatieve manier begeleiden. Vocaal Ensemble Magnificat was in 2015 diverse malen te zien bij het populaire TV-programma Nederland Zingt van de Evangelische Omroep. Vanaf 2007 staat het koor onder leiding van Daniel Rouwkema maar op de 28e februari zullen zij zingen onder leiding van gastdirigent Bouwe Dijkstra uit Roden.

Auteur

Albert-Jan Garama