RUBRIEK Passie in Zaken met David van der Wee van Autobedrijf Van Veen

ASSEN

David van der Wee is sinds 2013 bedrijfsleider bij Autobedrijf Van Veen. Van kinds af aan was hij altijd al autogek.

,,Het is een samenloop van omstandigheden geweest dat ik hier nu sta. Ik ben altijd al autogek geweest. Op een gegeven moment moet je op school een keuze gaan maken waar je in verder wilt. Voor mij was dat auto’s. Ik heb drie jaar MTS Autotechniek gedaan in Apeldoorn en heb een tijd stage gelopen bij Autobedrijf Van Veen. Daarna heb ik nog een poosje HBO gedaan, maar dat was niet wat ik wilde. Dus toen dacht ik: ik ga gewoon aan het werk. Zodoende ben ik hier in 2001 begonnen. Eerst als verkoper en in 2007 als verkoopleider. Sinds 2013 ben ik hier nu bedrijfsleider. Dat bevalt goed. Het is zo leuk omdat ik zelf ook een passie heb voor auto’s. Je kunt iemand er echt blij mee maken. Het is mooi om te zien dat de klant iets heeft gekocht wat diegene zelf ook leuk en mooi vindt. Iemand helpen uitzoeken door te kijken wat diegene wil en wat hij bij hem of haar past. Daarnaast is het ook leuk dat je verschillende type mensen tegenkomt. Ik ben ook gek op motoren. Alles met wielen dat hard gaat, dat is gewoon fantastisch.’’ Rianne Martens Foto Rianne Martens

Auteur

Albert-Jan Garama