HUB helpt bij Assenaars financiële zorgen

ASSEN

Er is een opvolger van de Formulierenbrigade die mensen helpt bij (dreigende) financiële zorgen: HUB

HUB is ontstaan vanuit de organisaties Humanitas Thuisadministratie, Uitkeringsgerechtigden Beraad Assen en Budget Support Assen. Al deze organisaties werken met vrijwilligers die graag een steun(tje) in de rug willen zijn.

HUB helpt bij Assenaars financiële zorgen

Inwoners van Assen (en in een enkel geval omstreken) die een beroep doen op HUB krijgen gratis hulp bij o.a. het invullen van formulieren, toeslagen, kwijtscheldingen, aanvragen etc. HUB biedt ook ondersteuning bij vragen als: hoe kom ik uit de schulden, bij wie moet ik dan zijn? Ik heb niets meer te eten, hoe nu? Mijn kind wil sporten, maar ik kan het niet betalen? Mijn kind gaat naar het voortgezet onderwijs, kan ik een vergoeding krijgen?Vragen waar de vrijwilligers van HUB het antwoord op hebben of zoeken.

Een luisterend oor

Nadat de Formulierenbrigade afgelopen jaar ophield te bestaan, bleven de drie organisaties contact houden.  Het aantal Assenaars dat de weg naar de financiële hulp wist te vinden, nam echter af. Ook Humanitas en Budget Support geven aan het rustiger te hebben gehad. Met HUB hopen ze dat er voor velen weer een plaats is waar ze de vragen kunnen neerleggen. Laagdrempelige hulp, met name door de onzekerheden en alle veranderingen op welzijnsgebied, kan door HUB worden gegeven. Zeker met hulpvragen over financiën en mogelijkheden voor bijstand,  gemeentelijke regelingen e.d. kunnen inwoners bij hen terecht. Ook voor sociale problematiek, vaak gekoppeld aan financiën, bieden zij een luisterend oor of verwijzen door. Inhoudelijk blijven de aangesloten organisaties hetzelfde aanbieden als de voormalige Formulierenbrigade alleen nu onder een nieuwe naam en zonder de coördinatie van een professionele partij.

Contact met HUB

U kunt HUB per mail bereiken via hub.assen@gmail.com of bel Humanitas Thuisadministratie op 06 - 30 22 03 80. UBA zit sinds 1 januari 2016 met het inloopspreekuur  aan de Brunelstraat 77 te Assen. Spreekuren zijn elke maandag, woensdag en vrijdag van 14.00 uur tot 16.00 uur. Budget Support Assen is bereikbaar via het contactformulier op www.budgetsupport.nl of telefonisch: 06 - 28 10 56 21.

Auteur

Karin Weijs