Schaatswedstrijd KPN competitie, laatste marathonwedstrijd de Bonte Wever

ASSEN

Op het kunstijs van de Bonte Wever in Assen is 17 februari de twaalfde wedstrijd in de KPN marathon competitie. Alle toprijders zullen in Assen de strijd met elkaar aanbinden. Onder hen de regionale schaatsster Janneke Ensing die naast de successen op de massa-start wedstrijden leider is in het strijd om de marathon cup.

Het marathonpeloton bezocht Assen vele jaren. Op het ijs van eerst De Smelt en later De Bonte Wever werden geweldige wedstrijden uitgevochten, met vaak aansprekende winnaars. Die tijden zijn echter na woensdagavond voorbij. Komende winter wordt er geen ijs meer gemaakt in De Bonte Wever en dat betekent dat het marathonpeloton noodgedwongen Drenthe moet overslaan. Deze laatste wedstrijd staat voor de schaatsers in de regio in het teken van de ontwikkelingen rondom het realiseren van een nieuwe ijsbaan in Assen. Voor de regionale schaatsverenigingen, De Hunen, NO Drenthe en De Scheuvelloper aanleiding om er met behulp van sponsoren voor te zorgen dat alle bezoekers de laatste wedstrijd gratis kunnen bezoeken. Daarnaast organiseren de verenigingen samen met Parkmanagement Assen en Parkmanagement Assen Noord een netwerkbijeenkomst voor het Asser bedrijfsleven en organisaties die betrokken zijn bij de plannen voor een nieuwe ijsbaan in Assen. Tijdens deze bijeenkomst zal door de initiatiefnemers het plan worden toegelicht. Daarnaast zullen Renate Groenewold en Hilbert van der Duim, schaatstoppers die vanuit het verleden een band met de baan hebben en de huidige leiders uit het marathoncircuit komen vetellen hoe belangrijk het is dat er een nieuwe ijsbaan in Assen komt. Ook zal deze avond worden bekendgemaakt dat een belangengroep van ijsbaangebruikers en bedrijfsleven in Assen zich gaat inzetten om de initiatiefnemers voor de nieuwe ijsbaan de ondersteunen. 18.00 uur: start netwerkbijeenkomst Asser bedrijfsleven 19.30 uur start Dames 20.30 uur start Heren

Auteur

Albert-Jan Garama