Jim Dhore uit Assen Nederlands kampioen supersprintschaatsen

ASSEN

Jim Dhore (Assen) is Nederlands kampioen supersprint geworden bij de Junioren B in Den Haag. Op het schaatsonderdeel over twee keer een 100 m. en twee keer een 300 m. was hij ruim de snelste. De 16 jarige Assenaar verbeterde op het ijs van de Uithof drie maal zijn persoonlijk record. Op de 100 m. was dit tevens goed voor een baanrecord (10.04).

Twee weken later heeft Jim Dhore op het Nederlands kampioenschap afstanden over 500m een 4e plaats behaald. Dhore kwam ten val op de laatste meters, en ging glijdend over de finish. Een dure misser bleek achteraf, want hij miste het zilver op 0,03 seconde en het brons op 0,01. Toch overheerst na afloop een tevreden gevoel, de aansluiting met de nationale sprinttop is gemaakt. Op het Nederlands kampioenschap allround voor junioren behaalde Max Visscher, eveneens uit Assen een knappe twaalfde plek. Bij het toernooi over vier afstanden viel de 16 jarige schaatser vooral opdoor zijn prestaties op de langere afstanden. Op de schaatsmijl (1500m) legde hij beslag op de 9e plaats. Op de langste afstand (3000 m.) eindigde hij op de zevende plek.

Auteur

Albert-Jan Garama