Duurzame Dates zoekt Drentse initiatieven

ASSEN

IVN Drenthe, provincie Drenthe en de Kamer van Koophandel hebben -op 14 april- voor de vierde keer de Duurzame Dates Drenthe in het provinciehuis in Assen. Tot 29 februari kunnen burgers en ondernemers, hun duurzame initiatief of idee aanmelden voor de Duurzame Dates Award.

Loopt u al een tijdje rond met één of meerdere ideeën om Drenthe duurzamer te maken? Samen met uw buurt of dorp? Wellicht als ondernemer die duurzaam wil ondernemen? Kom dan naar de jaarlijkse Duurzame Dates Drenthe. Hét event voor Duurzaam Drenthe. Bijzondere sprekers geven hun visie op verduurzaming. Op de ‘Dateplaza’ ontmoeten burgers, experts, bedrijven, scholen en overheden elkaar. Voor advies, financiële ondersteuning, netwerken of voor kennis en inspiratie. De Dates worden afgesloten met de prijsuitreiking voor het duurzaamste Drentse bedrijf en het duurzaamste Drentse idee of initiatief. Aanmelden als bezoeker of als deelnemer aan de prijsvraag kan via www.drenthe.nl/duurzamedates. Waar blijft duurzaam Drenthe? Daarnaast kennen we de landelijke Duurzame Dinsdag. Duurzame initiatieven en ideeën worden opgenomen in ‘het Duurzame dinsdag koffertje’. Het koffertje wordt ieder jaar op de eerste dinsdag van september aangeboden aan de minister of staatssecretaris die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft. In 2015 bevatte het koffertje 272 ideeën. Het aantal Drentse ideeën blijft echter sterk achter tov andere provincies. Bekijk voor inspiratie de inzendingen van 2015. Http://www.duurzamedinsdag.nl/Idee-insturen/Bekijk-alle-ideeen-2015

Auteur

Albert-Jan Garama