Boekenmarkt in Koepelkerk Smilde

SMILDE

Traditiegetrouw wordt op de derde zaterdag in februari een grote boekenmarkt gehouden in de Koepelkerk in Smilde. De datum is 20 februari.

Het gehele jaar door worden er boeken, tijdschriften, CD's en meer ingezameld. In de afgelopen tijd zijn er veel mooie boeken ingebracht. Leden van de Koepelkerkcommissie bekijken de boeken op verkoopbaarheid, daarna worden ze door hen geprijsd en gesorteerd, waarna de boeken op de ruime galerij van de kerk worden uitgestald. De romans op alfabet en de andere titels op onderwerp. Zo wordt het voor de bezoeker gemakkelijk gemaakt naar een speciaal boek of onderwerp / hobby te zoeken. En natuurlijk lopen er medewerkers rond die kunnen helpen. Beneden in de kerk is een ruimte ingericht waar boeken die bijzondere aandacht behoeven zijn uitgestald. En natuurlijk ontbreken de andere ‘kramen’ niet met de verkoop van puzzels, speelgoed, sokken en met een ‘koffie’hoek, waar rond het middaguur snert wordt verkocht. Bloemschiksters tonen hun creativiteit en bieden hun gemaakte stukken ter verkoop aan. De gehele opbrengst van de markt komt ten goede aan het in stand houden van het prachtige achtkantige monument in Smilde. Van 9.30 tot 14.00 uur, toegang is gratis.

Auteur

Albert-Jan Garama