Spelers Showdown Vereniging Cannonballs Assen (SVCA) nemen vier prijzen mee

ASSEN

Showdown is een sport speciaal voor blinden en slechtzienden. Het is een mix tussen airhockey en tafeltennis. Showdown wordt gespeeld op een tafel met een opstaande rand. Aan beide korte zijden zit een gat met een netje: het doel. Met een houten of kunststof batje verdedigen de spelers het doel. Er wordt gespeeld met een bal, gevuld met kogeltjes, zodat je hem kunt horen. Iedereen speelt met een geblindeerde skibril, waardoor ook goedzienden mee kunnen doen.

Op zondag 14 februari was de laatste speeldag voor de tweede en derde klasse van seizoen 2015/2016. Van Showdown Vereniging Cannonballs Assen waren zes spelers aanwezig. Marrit Postma, Gijs Hulscher en Alwin Kempen speelden dit jaar in de tweede klasse en Iris van der Zaag, Yvonne Zuidema en Stefan Heuker speelden in de derde (en laatste) klasse. De spelers van SVCA trainen nu een jaar in Assen. Daarvoor speelden zij bij andere verenigingen, waar een aantal van de leden nog trainen. De afgelopen jaren werd er al meegedaan aan toernooien in Tilburg, Dongen en Apeldoorn. De landelijke competitie wordt gespeeld bij ASSV in Duivendrecht. De spelers van de vereniging uit Assen zijn drie zondagen afgereisd naar Duivendrecht. Dit jaar hebben onze spelers het erg goed gedaan. In de tweede klasse zijn Alwin en Gijs beide in de prijzen gevallen. Alwin is tweede geworden en Gijs nam de eerste prijs mee naar huis. Marrit eindigde op een zesde plaats in de tweede klasse. In de derde klasse zijn Stefan en Iris in de prijzen gevallen. Iris werd eerste en Stefan nam de derde prijs mee. Yvonne werd elfde in de derde klasse. SVCA is ook te volgen op Facebook: www.facebook.com/cannonballsassen. Op deze facebookpagina worden resultaten van wedstrijden gedeeld tijdens toernooien en competitiedagen. Een keer komen kijken tijdens de training kan op donderdagavond vanaf 20.00 uur in The Saloon aan de Singelpassage in Assen.

Auteur

Albert-Jan Garama