Lezing Maya's in Bibliotheek Smilde

SMILDE

In Bibliotheek Smilde is 24 februari 20.00 uur een lezing over de Maya’s door Hub. Hermans. Een lezing naar aanleiding van de tentoonstelling in het Drents Museum.

De Maya-cultuur, kwam tussen 200 en 900 na Chr. tot grote bloei in Midden Amerika en de invloed ervan is tot op de dag van vandaag voelbaar. In de lezing wordt ook ingegaan op het tijdsbesef van de Maya’s. Dat hing samen met hun verbondenheid met de aarde en de maïscyclus. Ook hun kennis van het heelal, hun visie op de wereld en hun godenwereld komen aan de orde. Hub. Hermans is emeritus hoogleraar Romaanse Talen en Culturen van de Rijksuniversiteit Groningen en voorzitter van het Mexico Studie Centrum. Reserveren is aanbevolen (dinsdag, donderdag en vrijdag). Bibliotheek Smilde, Julianastraat 65 Smilde. Telefoon 0592-412288. Kaarten euro 6. Reserveren en info via info@bibliotheeksmilde.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama