Drenthe College behaalt goede resultaten bij terugdringen schooluitval

ASSEN

Vandaag heeft het ministerie nieuwe landelijke cijfers bekend gemaakt over de ontwikkeling van Voortijdig Schoolverlaten (VSV). Daaruit blijkt dat Drenthe College bijzonder goed scoort: in de afgelopen periode is DC erin geslaagd om het percentage VSV in 2015 met 18 procent heeft weten terug te dringen.

De aanpak van DC is inmiddels door de minister opgevoerd als voorbeeld voor andere scholen: op de site van het ministerie van OCW is daarover een korte video te zien. De aanpak van DC kenmerkt zich in grote lijnen door drie speerpunten: aandacht voor de student, positieve aandacht in de klas en een goede samenwerking met alle partijen die betrokken zijn bij het voorkomen van schooluitval. Deze aanpak volgt DC inmiddels al een aantal jaar en van meet af aan is duidelijk dat de aanpak werkt: al een aantal jaren behoort DC tot de koplopers in het terugdringen van VSV. Over Drenthe College Drenthe College is een mbo en opleidingencentrum. Elk jaar volgen ruim 8.000 mbo-studenten en 1.500 deelnemers een opleiding aan Drenthe College. Kernlocaties zijn: Assen, Emmen en Meppel. Drenthe College biedt volgens MBO-Keuzegids 2016 acht Topopleidingen aan: Kappers, Laboratoriumtechniek, Verpleegkunde, Particuliere Beveiliger, Toerisme en Recreatie, Schilders en stukadoors, Procestechniek en Wegtransport

Auteur

Albert-Jan Garama