Cinebieb Smilde met Selma

SMILDE

In Bibliotheek Smilde draait 11 maart 20.00 uur de film Selma. Een film over drijvende krachten achter burgerrechtenbeweging in de V.S.

In 1965 barsten in de staat Alabama diverse protesten los. De Afro-Amerikaanse bevolking eist stemrecht. De spanningen lopen hoog op en explodeert wanneer de protestmars van het stadje Selma naar de hoofdstad Montgomery eindigt met bruut geweld en de boeken ingaat als Bloody Sunday. Ze laten het er echter niet bij zitten. Onder leiding van Martin Luther King, Jr. ontstaat één van de grootste protestmarsen ooit. In deze film maken we kennis met dominee Martin Luther King twee jaar na zijn memorabele "I have a dream" speech bij het Lincoln Memorial in Washington. Regie: Ava DuVernay Bibliotheek Smilde, Julianastraat 65 Smilde. Telefoon 0592-412288. Kaarten euro 4. Reserveren en info via info@bibliotheeksmilde.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama