CRAS met prijswinnaars gedichtenwedstrijd scholen

SMILDE

(S) - CRAS heeft dit jaar alle scholen in de Smildes benaderd met een oproep mee te doen aan de gedichtenwedstrijd voor basisschoolleerlingen.

Drie scholen hebben meegedaan aan de wedstrijd: De Meenthe en De Wingerd uit Bovensmilde en de Pieter van Thuylschool uit Hoogersmilde. De jury vond het moeilijk om uit de meer dan 30 uitzendingen de beste van elke deelnemende school te kiezen. Dat was met name moeilijk door het hoge niveau van veel gedichten, waarvan de onderstaande gedichten getuigen. Maar natuurlijk heeft de jury zich gekweten van haar taak. Voor De Wingerd was de winnaar dichter David de Boer uit groep 8. Op De Meenthe was de winnaar dichter Mike Postma, groep 6. Beide hebben afgelopen vrijdag hun prijs uit handen van een lid van de CRAS-dichtwerkgroep ontvangen. Volgende week reiken we de prijs uit op de Pieter van Thuylschool en zullen we ook het winnende gedicht weer aanbieden aan de huis-aan-huis-bladen. Deze week publiceren we de gedichten met toestemming van de jonge dichters van de twee scholen uit Bovensmilde. Duidelijk is dat men de smaak op de deelnemende scholen goed te pakken heeft, waarbij het enthousiasme van de onderwijzers zeker een doorslaggevende rol speelt. Gedicht van Mike Postma: Wij samen Ik ben vrij Ik ben blij Ik ben mij Ik ben om te zijn wie ik ben Met hij, hij en hij dat Zijn wij. Gedicht van David de Boer: Ik loop Weg van de drukte Weg van alles Mijn voeten brengen mij naar het onbekende Ik loop De wereld is rond en de weg is oneindig Ik ben niet bang voor het onbekende Ik kies mijn eigen weg Foto's Godfried Westen

Auteur

Albert-Jan Garama