Beleef Sport & Cultuur Festival Beilen

BEILEN

Beilen is dit jaar weer een nieuw festival rijker. Op 28 mei wordt het Beleef Sport & Cultuur Festival georganiseerd op sportpark Noord-West.

Op het sportgala van de gemeente Midden- Drenthe werd het festival aangekondigd en het programma bekendgemaakt. De oorsprong van dit festival ligt in het organiseren van een voetbalwedstrijd FC Emmen tegen een selectie van FIT Boys en vv Beilen door Boom regionale uitgevers. Gerrie Kreuze van Boom regionale uitgevers: ,,Door de sponsorrelatie met FC Emmen was ik in de gelegenheid om een wedstrijd te organiseren tegen een club uit de regio. Aangezien ik zelf in Beilen woon, leek het mij mooi om er een "thuis"wedstrijd van te maken tegen een selectie van de Beiler voetbalclubs cvv FIT Boys en vv Beilen”. De organisatie van deze dag is een uitgelezen kans voor een mooie samenwerking met diverse partijen. Stichting Beleef Beilen en Stichting Podia Midden-Drenthe pakken hiernaast samen de organisatie op van dit festival. Het definitieve programma wordt in de komende maanden verder vormgegeven, maar vaststaat dat Stichting Beleef Beilen een bijdrage doet in de randactiviteiten en dat de Stichting Podia Midden-Drenthe op deze dag een cultuurevenement gaat organiseren, waarbij alle sport-, kunst- en cultuuraanbieders worden uitgenodigd deel te nemen. Vanaf 13.00 uur tot `s avonds laat zullen er verschillende activiteiten zijn op gebied van sport en cultuur. Rond 19.00 uur zal de wedstrijd FIT Boys/Beilen - FC Emmen gespeeld worden. De toegang tot het gehele evenement is gratis.

Auteur

Albert-Jan Garama