Podium Zuidhage met Balkanexpositie ‘Na 40 jaar samen’

ASSEN

Bij Podium Zuidhaege is vanaf 18 februari de Balkanexpositie ‘Na 40 jaar samen!’ te zien. Drie kunstenaars uit het voormalig Joegoslavië treffen elkaar en delen hun kunst met het publiek.

Suco Sarkinovic, Marco Bezano en Ziko Dackovic zijn drie schoolvrienden die eerst in hun vaderland en daarna door heel Europa diverse kunstopleidingen volgden. Vervolgens trokken zij individueel Europa in. De een vestigde zich in Berlijn, een ander in Praag en de derde Parijs. Alle drie vonden zij een Nederlandse liefde en verhuisden met hen naar Assen, Emmen en Leeuwarden. Nu, na 40 jaar komen zij weer bij elkaar en gezamenlijk tonen zij hun zeer diverse werk. De expositie “Samen na 40 jaar” is te zien bij Podium Zuidhaege, Zuidhaege 2 te Assen, van ’s ochtends 10.00 uur tot ’s middags 17.00 uur (en op bijna alle avonden, als er activiteiten plaatsvinden in het pand). Entree is gratis. De officiële opening van deze expositie vindt plaats op 18 februari om 19.30 uur. De drie kleurrijke kunstenaars zijn dan persoonlijk aanwezig. Wilt u hen persoonlijk treffen bij de opening? Neem dan even contact op via e-mail (annaabdulova@podiumzuidhaege.nl) of bel 06-42946369.

Auteur

Albert-Jan Garama