Leerlingen met expositie 'Assen rond 1900'

ASSEN

Leerlingen van het Dr. Nassau College locatie Quintus maken een expositie over de historie van Assen. Zij maken hierbij gebruik van de 21e eeuwse vaardigheden. Tweede kamerlid Pieter Duisenberg is onder de indruk.

Zolang je naam genoemd wordt ben je niet vergeten. Onder dit motto zijn de leerlingen van havo 2 aan de slag gegaan om geld in te zamelen voor een naamplaat voorhet graf van Professor Dr. Lambrechts (1826 - 1914), vanaf 1866 de rector van het Asser gymnasium. ‘De stichting Noorderbegraafplaats benaderde ons met de vraag om een bijdrage te leveren aan de restauratie van het graf van deze beroemde Assenaar’, vertelt Connie Vanderveen. ‘Onze locatie Quintus is een samenvoeging van de oude RHBS en het gymnasium. Daarnaast voelen wij ons verbonden met de historie van Assen. Wij hebben met verschillende vakgroepen samengewerkt om een expositie te maken over Assen rond 1900, de tijd waarin Lambrechts rector was’. De school werkte nauw samen met de medewerkers van de stichting Noorderbegraafplaats. De leerlingen kregen vanuit verschillende invalshoeken informatie over Assen rond 1900. De leerlingen en docenten hopen dat mensen bij het zien van de tentoonstelling een kleine bijdrage leveren om een naamplaat op het graf te realiseren. Tweede kamerlid Pieter Duisenbergwas op werkbezoek op de locatie Quintus en dacht mee om het onderwijs voor de toekomst vorm te geven. Hij was onder de indruk van de locatie en van het project. Met dit project verbind je de geschiedenis van de school met de visie op de school van de toekomst. Op de foto: Tweede kamerlid Pieter Duisenberg samen met directeur Albert Noord voor de expositie.

Auteur

Albert-Jan Garama