Word lid van Rode Kruis Noodhulpteam Drenthe

ASSEN

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood, waar dan ook ter wereld. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt.

Ook in Drenthe is het Rode Kruis actief op allerlei gebieden. Per direct zijn we op zoek naar leden voor ons Noodhulpteam.Het Noodhulpteam treedt op bij grootschalige omgevallen en rampen en werkt samen met ambulancepersoneel en andere medische professionals. Als lid van dit team lever je een bijdrage aan de hulpverlening aan slachtoffers. We zoeken representatieve mannen en vrouwen met een hulpverlenende instelling, die bereid zijn een training tot Noodhulpteamlid te volgen en mee te draaien in de eerste hulpverlening bij grotere evenementen (om goed geoefend te blijven) Het betreft een vrijwilligersfunctie op MBO niveau. Natuurlijk moet je zelfstandig eerste hulp handelingen kunnen uitvoeren (BLS niveau) en daarnaast is het belangrijk dat je mobiel bereikbaar wilt zijn en bereid bent een pager te dragen. Bij een calamiteit moet je binnen 15 minuten bij de uitgangsstelling in je omgeving kunnen zijn. Meer weten over deze uitdagende vrijwilligersfunctie? Neem contact op met Frans Mooi, coördinator Noodhulp district Drenthe via fmooi@redcross.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama