Fleur Nagengast gehuldigd in Beilen

BEILEN

Fleur Nagengast is donderdag 11 februari gehuldigd voor haar titel Nederlands kampioen veldrijden. Burgemeester Baas van Midden-Drenthe had deze keer de eer om de Nederlands kampioene in het zonnetje te zetten in het gemeentehuis in Beilen In Hellendoorn wist Fleur in een spannende race de titel op haar naam te zetten.

Door een erehaag van jonge ploeggenoten van De Peddelaars kwam de inwoonster uit Beilen over de rode loper aan in het gemeentehuis. Burgemeester Baas sprak Fleur toe met de woorden: “Ik had al veel over je gehoord. Ik vind het dan ook een grote eer dat ik nu een keer diegene ben die jou mag huldigen. Met jouw talent ga ik er van uit dat we je hier nog vaak mogen ontvangen.” Toekomst Voor de zesde keer behaalde zij de titel Nederlands kampioen veldrijden. Al eerder werd Fleur drie keer Nederlands kampioen op de weg. Inmiddels heeft ze ook meegereden met de Wereldkampioenschappen veldrijden. In het weekend van 30 en 31 januari behaalde ze daar een mooie 17e plaats. Voor dit jaar heeft Fleur als doel deel te nemen aan het EK op de weg in het Franse Nice en het WK op de weg in Qatar.

Auteur

Albert-Jan Garama