Famke Wuffing Bosma voorleeskampioen Midden-Drenthe

BEILEN

/WESTERBORK - Famke Wuffing Bosma van CBS de Wegwijzer uit Westerbork mag zich de nieuwe voorleeskampioen van de gemeente Midden-Drenthe noemen. Zij las voor uit het boek de Griezelbus 7 van Paul van Loon en deed dat met verve.

De jury vond het een hele prestatie dat Famke al bij het lezen van de eerste woord in de zaal in de ban van het verhaal bracht. Ook had ze een mooie intonatie en las een boeiend verhaal voor. Vijftien voorleeskampioenen van vijftien basisscholen uit de gemeente Midden Drenthe streden om de titel Voorleeskampioen 2016. Deze regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd werd gehouden in de bibliotheek van Beilen.De organisatie van de gemeentelijke en provinciale rondes is in handen van de Drentse bibliotheken en Biblionet Drenthe. De presentatie was in handen van Jan Smit die met zijn humoristische en ontspannen wijze van presenteren de spanning bij de deelnemers goed wist te beperken. Jury De jury bestond uit de heer G.J. Bent, wethouder van de gemeente Midden Drenthe, mevrouw H. Schipper, van de boekhandel Het Logboek en de heer W. Westra, voorzitter bibliotheekbestuur Midden Drenthe. Organisatie De winnaars van de gemeentelijke wedstrijden gaan door naar de Provinciale voorleeswedstrijd. De Provinciale finale voor Drenthe vindt plaats op woensdag 13 april in Theater De Schalm te Assen. Daar komen de winnaars van de Drentse voorrondes tegen elkaar uit. De beste voorlezer uit Drenthe gaat door naar de landelijke finale in Utrecht. De Nationale Voorleeswedstrijd is een wedstrijd voor de kinderen van de twee hoogste groepen van de basisschool en wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden. Het is een project dat het leesplezier stimuleert en kinderen enthousiast maakt voor jeugdboeken. De kinderen leren veel van elkaar in zo’n voorleeswedstrijd. Het wedstrijdelement helpt daarbij een handje. Bibliotheken en scholen willen hiermee op een leuke manier aandacht vragen voor lezen, leesbevordering en het kinderboek.

Auteur

Albert-Jan Garama