Excursie Smalbroekenloopje

DEURZE

Nationaal Park Drentsche Aa heeft 14 februari een excursie bij het Smalbroekenloopje, aan de westkant van het Ballooërveld.

Het Smalbroekenloopje is één van de vele diepjes van de Drentsche Aa. Het diepje ontspringt op het Ballooërveld, in een zogenaamde stroet en is slechts 1 km lang. Tijdens deze afwisselende wandeling zien de deelnemers enkele elementen die het esdorpenlandschap zo bijzonder maken; de es, het beekdal en het veld. Hier zijn cultuurhistorie en natuur onlosmakelijk met elkaar verbonden. Start(tijd) 13.30 uur, start(plaats) NP Parkeerplaats Schaapskooi Balloo. Kosten: Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa. Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling. Foto Smalbroekenloopje Nationaal Park Drentsche Aa.

Auteur

Albert-Jan Garama