Interzorg geeft kookworkshop voor jonge mantelzorgers

ASSEN

Drie koks van Interzorg gaven dinsdag kookles aan vijfentwintig jonge mantelzorgers in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Aanleiding hiervoor was de vraag van Welzijnsorganisatie Vaart Welzijn, tijdens de MVO beursvloer Assen voor Assen in november 2015. Interzorg biedt de tapasworkshop kosteloos aan, de Rabobank betaalt de kosten van de ingrediënten. Alles om eraan bij te dragen dat jonge mantelzorgers eens een dagje uit kunnen. Na afloop ontvingen de jongeren ook nog een prachtig kookboek met alle tapasrecepten en een kookschort van Interzorg.

Facilitair leidinggevenden bij Interzorg, Roelof Bos en Jaap Wolf: “We hebben geen seconde getwijfeld of we mee wilden werken aan het verzoek van Welzijnsorganisatie Vaart Welzijn. De situatie waarin deze jongeren verkeren is aangrijpend. En met alle liefde zetten wij onze vakkennis in om een mooie middag te organiseren. De voldoening was groot: de jongeren genoten zichtbaar van het samen koken en samen eten.” De kookworkshop vond plaats in de keuken en het restaurant ‘Larikshof’ van Interzorg De Wijde Blik in Assen. Lekker en gezond Behalve voor de koks van Interzorg, was het ook voor de jongeren en hun begeleiders een waardevolle middag. “Nu koken we eens echt iets lekkers en totaal anders dan we gewend zijn. Geen poffertjes, patat of pizza, maar lekkere en gezonde tapashapjes. En met het kookboek en schort van Interzorg, gaan we thuis meteen aan de slag om onze familie ook deze lekkernijen te laten proeven!”, aldus de jonge mantelzorgers. 200 jonge mantelzorgers De gemeente Assen kent bijna tweehonderd mantelzorgers, die op jonge leeftijd zorgen voor bijvoorbeeld een zieke vader, moeder, zusje of broertje. Elke twee weken organiseert Welzijns-organisatie Vaart Welzijn voor deze jongeren een maaltijd en een leuke activiteit. Zo kunnen de jongeren hun gedachten even verzetten, maar ook hun zorgen delen met lotgenoten. Om dit mogelijk te maken, werd de hulp van Assense ondernemers via de Beursvloer Assen ingeroepen. Interzorg, dichtbij jezelf Interzorg biedt verschillende vormen van zorg, behandeling, service en wonen. Thuis of op één van de negen locaties in Noord- en Midden-Drenthe: Anholt, De Driemaster, Hendrik Kok, De Hoprank, De Hullen, Kornoeljehof, Nieuw Graswijk, De Slingeborgh en De Wijde Blik. De zorgcentra staan middenin de Drentse samenleving, de deuren staan altijd open voor iedereen. Net als cliënten en hun familie, kunnen ook wijkbewoners gebruikmaken van de verschillende faciliteiten die op de locatie geboden worden, zoals het sfeervolle restaurant en de vele activiteiten.

Auteur

Albert-Jan Garama