CRAS FiloCafe 'Het goede kiezen: praktische ethiek'

SMILDE

Iedereen moet dagelijks zijn standpunt bepalen aangaande allerlei kwesties en soms ook keuzes maken. In het aanstaande FiloCafe gaan we in op de vraag: wat heeft filosofie ons te bieden als het gaat om de goede keuze?

In een korte inleiding worden drie belangrijke ethische benaderingen toegelicht. Vervolgens worden in dialoogvorm de ethische benaderingen toegepast op een actuele maatschappelijke kwestie. En zo ervaren de aanwezigen hoe dat uitpakt. Na de pauze wordt er een toelichting gegeven op de werkwijze van de leesclub die binnenkort start. Ook wordt ingegaan in op het boek ‘Leven is een kunst’ van Paul van Tongeren dat in de leesclub behandeld zal worden. Filo Cafe vrijdag 19 februari, 20 uur Atelier Tine Mersmann, Polakkenweg 1 in Smilde.

Auteur

Albert-Jan Garama