Voorlichting tweetalig onderwijs op Lariks Assen

ASSEN

Op Lariks Assen is 15 februari 19.30 uur voorlichting over tweetalig onderwijs (tto). Ouders en groep 8-leerlingen zijn van harte welkom om alles te weten te komen over tweetalig havo en vwo.

Na de algemene voorlichting waarin wordt uitgelegd wat tto is en wat de voordelen zijn als je je opleiding tweetalig volgt, kunnen leerlingen proeflesjes volgen. Havo- en vwo-leerlingen van Lariks zijn aanwezig om in gesprek te gaan met toekomstige leerlingen over het tweetalig onderwijs. Zij beantwoorden graag de vragen over het onderwijs en de activiteiten die voor tto-leerlingen worden georganiseerd. Leerlingen die op Lariks tweetalig havo of vwo volgen, hebben na het behalen van hun diploma een grote voorsprong in het vervolgonderwijs. Tto-leerlingen volgen minstens de helft van de lessen in het Engels. Dat gebeurt al vanaf de eerste dag in de brugklas, waardoor leerlingen snel vertrouwd raken met de taal en ze aan het einde van de opleiding near native speaker zijn. De tto-opleiding is zeer internationaal georiënteerd en leerlingen volgen verschillende vakken die gericht zijn op het leven en werken in een internationale samenleving. Zo behalen ze diverse extra diploma’s en certificaten, zoals het IB English diploma, Cambridge Global Perspectives en Cambridge Checkpoint. Lariks is gecertificeerd tto Senior school en Cambridge Associate school. Meer informatie is ook te vinden op csvincentvangogh.nl.

Auteur

Albert-Jan Garama