Valentijnexcursie op Heidenheim

ASSEN

Stichting Het Drentse Landschap houdt op zondag 14 februari om 14.00 uur een Valentijnexcursie over landgoed Heidenheim. De start is halverwege de Taarlosweg (tussen Assen en Vries), ter hoogte van het bord van Het Drentse Landschap.

Geliefden geven elkaar op deze dag extra aandacht met cadeautjes, kaarten en bloemen. Maar hoe doet de natuur dat? Geven vogels elkaar cadeautjes als blijk van hun liefde? Knappelen insecten een lekker groen blaadje af voor hun partner? En hoe zit dat met de bloemen en de bijtjes? Hoe laten zij nou precies hun liefde voor elkaar zien? Vanmiddag hoort u alles over de liefde op Heidenheim. Landgoed Halverwege Assen en Vries ligt Heidenheim. De aanwezigheid van een lanenstructuur, een markant landhuis en enkele voormalige dienstwoningen laat zien dat we hier met een heus landgoed te maken hebben. Heidenheim is een ontginningslandgoed. Ooit besloeg het een oppervlakte van 200 hectare. De voormalige entree van het landgoed bevindt zich langs de weg van Vries naar Assen. Twee pilaren markeren hier het begin van de oude oprijlaan. De lange laan van het landgoed maakt deel uit van een netwerk van onverharde paden dat doorloopt tot in Vries. Honden mogen niet mee, deelname is gratis en opgave niet nodig. Heidenheim Foto Jaap de Vries

Auteur

Albert-Jan Garama