Start aanleg velden Asser Beach Club

ASSEN

Het was koud en nat vanochtend bij de Baggelhuizerplas. Normaal gesproken geen moment voor actie op het strand maar toch was er volop activiteit. Een indrukwekkend rupsvoertuig is bezig om het strand uit te vlakken en klaar te maken voor de aanleg van 4 beachvolleybalvelden.

Vandaag en morgen wordt de ondergrond voorbereid, vervolgens worden 10 vrachtwagens met speciaal beachzand aangevoerd en vanaf april liggen er 4 perfecte velden waarop leden van de Asser Beach Club kunnen beachvolleyballen. De club is begin dit jaar opgericht en wil met name beachvolleybal faciliteren. Naast volleybal kan op dezelfde velden ook andere beachsporten worden gespeeld zoals beachtennis, beachkorfbal, voetvolley en beachhockey. Als daar interesse voor is bieden we daar zeker ruimte voor aldus een woordvoerder. De club organiseert trainingen clubcompetities en toernooien en leden kunnen de velden gebruiken om vrij te spelen. Jong en oud, beginner en toppers , iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen. Op 12 juni strijkt het Nevobojeugdbeachcircuit neer bij de Baggelhuizerplas. Er wordt dan een toernooi gespeeld waar plaatsingspunten voor het NK kunnen worden gehaald. Verder wordt nauw samengewerkt met de organisatie van de beachweek op het Koopmansplein eind mei en het Lodewijk Napoleontoernooi eind augustus. Het beheer en onderhoud van de velden worden verzorgd door stichting Phusis vanuit het paviljoen direct naast de velden. Op www.asserbeachclub.nl staat alle informatie en kan worden aangemeld als lid.

Auteur

Albert-Jan Garama